Magyar Telekom a Peugeot és Citroen-től várásrol

Több mint 200 könnyű haszonjárművet lízingel a PSA csoport (Stellantis) francia márkáitól a Magyar Telekom Nyrt. A járműveket 2021 első hónapjaiban adják át az ügyfélnek.

100 darab Peugeot Expert és 108 darab Citroën Jumpy gépkocsi beszerzéséről döntött a Magyar Telekom Nyrt. A haszonjárművek a távközlési vállalat műszaki személyzetének munkáját fogják segíteni; azokat a hatékony munkavégzéshez szükséges tartozékokkal – kiegészítő világítás, tetőcsomagtartó, létrarögzítő, raktérburkolat stb. – felszerelve veszi át a szolgáltató. Az új generációs Peugeot Expert és Citroën Jumpy modellek a következő négy éven át teljesítenek szolgálatot a Magyar Telekomnál.

A 208 megrendelt autót 120 lóerős, 300 Nm forgatónyomatékú, 1,5 literes dízelmotorral (vegyes ciklus szerinti átlagfogyasztás: 4,7 l/100km, átlagos CO2-kibocsátás: 122 g/km), hatfokozatú kézi sebességváltóval, közepes hosszúságú karosszériával (4959 mm hosszúság, 5,3 m3 hasznos térfogat, 1117 kg terhelhetőség), valamint a konfigurációhoz elérhető legmagasabb felszereltségi szinten szállítják le a két márka hazai importőrei.

A szerződéssel ismét felélénkült a Peugeot – Citroën márkák és a telekommunikációs szolgáltató közötti hagyományos, bő egy évtizedes múltra visszatekintő együttműködés, amelynek keretében az elmúlt években elsősorban nagyobb modellek (pl. Peugeot Boxer) kerültek a céges flottába.

 

Nem a magyarországi piac az egyetlen, ahol a Peugeot és a Citroën haszonjárművei a céges vásárlók kedvencei közé tartoznak. A brit flottakezelő piac szakfolyóirata, a Company Car & Van magazin által idén januárban megszervezett Év Autója szavazáson a Citroën Jumpy és a Peugeot Expert megosztva nyerte el a „2021. legjobb középkategóriás könnyű haszonjárműve” címet, míg kisebb testvéreik, a Peugeot Partner és a Citroën Berlingo a kompakt furgonok mezőnyében bizonyult az év legjobb ajánlatának. A szakértőkből álló, illusztris zsűri nagyra értékelte a Partner / Berlingo egy tonnát meghaladó hasznos terhelhetőségét, akár 4,4 köbméteres rakterét, takarékos és tiszta üzemű hajtásláncait, valamint vezetőtámogató funkcióit.

Ami a Magyar Telekom által is megrendelt Peugeot Expertet és Citroën Jumpy-t illeti, felhasználóbarát kialakítása, nagyszerű menetdinamikája, valamint rendkívüli praktikuma hozta el a tendergyőzelmet a modellcsaládnak. A 1470 kg hasznos terhelhetőség, az akár 6,6 köbméteres raktér, valamint az Euro 6.2-es dízelmotorok mellett az opcióként rendelhető elektromos hajtáslánc is a modellek mellett szól. Az e-Expert és az ë-Jumpy 50 vagy 75 kWh kapacitású akkumulátorral, 136 lóerős villanymotorral, és akár 330 km hatótávolsággal választható, gyorstöltéssel akár 30 perc alatt 80%-ra tölthető. Akkumulátorára 8 éves vagy 160 000 kilométeres kapacitás-garancia vonatkozik.

Ezekkel a paraméterekkel nem meglepő, hogy 2020 utolsó nagy flottapiaci megmérettetésén, az Év európai könnyű haszonjárműve (International Van of the Year 2021, IVOTY) versenyen a Peugeot e-Expert / Citroën ë-Jumpy páros nyerte el az év legjobbjának járó trófeát.

A cégcsoport típusai korábban öt alkalommal részesültek a szakma legmagasabb rangú kitüntetésében: 1994-ben a Peugeot Boxer / Citroën Jumper, 1997-ben és 2019-ben az aktuális Citroën Berlingo / Peugeot Partner, 2009-ben pedig a Peugeot Bipper / Citroën Nemo páros vihette haza a díjat. Az Expert / Jumpy páros idei győzelmét megelőzően 2008-ban is az év legjobbjának bizonyult.