DS X MÉTIERS D’ART: AZ ELSŐ GYŐZTES ANNE LOPEZ

Volt egy DS márka aminek a hazai bemutatón ott voltunk de azóta még teszt autót sem kaphattunk. Így ennek köszönhetően Magyarországon már nem várunk el semmit sem a DS-től. Az elmúlt években sem volt semmi, nem is kérünk belőle legalábbis hazai szinten. Azt viszont megígérhetjük, hogy lesz teszt és hamarosan jelentkeztünk.

  • Anne Lopez lett a DS x MÉTIERS D’ART verseny győztese. Tapasztalatait a zászlóshajó DS 9 belső burkolatának elkészítésével tudta demonstrálni
  • A DS Automobiles által bevezetett DS x MÉTIERS D’ART egy franciaországi székhelyű kreatív kézművesek számára nyitott verseny.
  • Az első siker után egy második DS x MÉTIERS D’ART versenyt terveznek, amelynek célja az új művészi tehetségek kiemelése.
  •  A francia luxusszakértelemben mindig is nagy szerepet játszó DS Automobiles partnere lesz a Revelationsnek, a kézműves és formatervezés nemzetközi biennáléjának június 9. és 12. között a párizsi Grand Palais Éphémère-ben.

 

A DS DESIGN STUDIO PARIS része, a CMF (színek, anyagok és felületek) részleg a dizájn, a luxus és a hozzáértés tökéletes kombinációját testesíti meg. Egy változatos kreatív látókörű csapatból érkezve ezek a tervezők folyamatosan keresik a legmegfelelőbb vonalakat, textúrákat és árnyalatokat. Ezt a kutatást alátámasztja a kárpitos- és festőműhelyek hozzáértése, a partner beszállítók minősége, de azok a kézművesek is, akikkel a DS Automobiles a kezdetektől fogva együttműködik koncepcióautóinak fejlesztésében, és akikkel szorosan együttműködik a DS Automobiles fejlesztésében. A jövő exkluzív minőséget és eljárásokat használ.

A kreativitásról és a minőségről szóló kutatástól vezérelve a DS Automobiles csapata a Studio Métiers Rares-szel együttműködve tervpályázatot hirdetett a legjobb francia kézművesek számára. A cél az volt, hogy a DS Automobiles és a kreatív kézműves szcéna már kialakult vagy feltörekvő szakemberei közötti kreatív és innovatív kapcsolat feltárásával nagyobb innovációra törekedjünk a kézművesség terén egy műszaki és esztétikai kihíváson keresztül.

2021 áprilisától a DS x MÉTIERS D’ART verseny négy szakaszra oszlik. Kezdetben a jelöltek regisztráltak egy fiókot, és egy belső bizottság tíz résztvevőt jelölt ki, akik mintákat készítenek a hozzárendelt költségvetéssel.

A válogatást a DS Automobiles csapatából, valamint a művészet és a design vezető személyiségeiből álló zsűri végezte (Pascal Morand, a Fédération de la Haute Couture et de la Mode ügyvezető elnöke, Lison de Caunes, Master of Art in intarziás szalma, Hubert Barrère, a Maison Lesage művészeti igazgatója és a fűzők alkotója, Anna Le Corno, az Atelier Farouche Paris bútorasztalos és tervezője, Béatrice Foucher, a DS Automobiles vezérigazgatója, Thierry Metroz, a DS Automobiles tervezési igazgatója és Jean- Philippe Vanhulle , a DS Automobiles kárpitos stúdió vezetője); Ezután három döntőst kértek fel, hogy készítsenek egy DS 9 ajtólap-burkolatot a meghatározott költségvetésen belül. A zsűri ezután Anne Lopezt nevezte ki az első DS x MÉTIERS D verseny győztesének

Thierry Metroz, a DS Automobiles tervezési igazgatója: „ A DS Automobiles megszületése óta számos partnerséget építettünk ki olyan szervezetekkel, művészekkel és kézművesekkel, akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek. A DS x MÉTIERS D’ART része ennek a folyamatos innovációkeresésnek. Ez alkalom volt nagyszerű tehetségek felfedezésére. Anne Lopez rendkívül erőteljes dizájnt alkotott, nagy kifinomultsággal és eleganciával. Imádtam, ahogyan mozgást vitt a munkájába és megragadta a fényt. Olyan funkciók készlete, amelyek tökéletesen illeszkednek a DS 9 belső teréhez, és igazán meglepő hatást keltenek, ha meglátjuk a DS 9 MÉTIERS D’ART belsejét.

Anne Lopez, a DS x MÉTIERS D’ART győztese: „ Meglepőnek és nagyon innovatívnak találtam, hogy egy olyan prémium autómárka, mint a DS Automobiles, hivatásos művészeket hívott meg, hogy dolgozzanak egy autó belső felületén. Engem a szélmozgás fogalma inspirált, és logikusnak tűnt ennek a dinamikának a közvetítése. Az első pillanattól kezdve beleszerettem az ajtó formájába, és szárnyként képzeltem el. Feltételeztem egy lény valamiféle tollazatát, amely madár és hüllő, tollak és pikkelyek hibridje. A zsűrivel folytatott megbeszélések nagyon informatívak voltak. Arra kényszerültünk, hogy még tovább menjünk, és boldog és büszke vagyok, hogy engem választottak meg győztesnek.”

A DS 9 MÉTIERS D’ART belső stukkó bevonatot mutat be. A bevonatot a művész gravírozza, és fokozatosan megszárad. Az alkatrészeknek adott mozgást a színek és a fényfogó területekkel való összjátéka támogatja, különösen az aranyozás révén, az árnyékban lévő többiekkel szemben. Ezt a DS 9 MÉTIERS D’ART prototípust a kiválasztott DS ÁRUHÁZBAN lehet majd értékelni.

A második DS x MÉTIERS D’ART 2022 és 2023 között kerül megrendezésre, hogy előmozdítsa és ösztönözze a művészet és a kézművesség minősége által inspirált know-how növelésének folyamatát.

A DS Automobiles partnere lesz a közelgő Revelations nemzetközi kézműves és formatervezési biennálénak is, amely június 9. és 12. között kerül megrendezésre a párizsi Grand Palais Éphémère-ben. A márka a DS AERO SPORT LOUNGE, a 2020-ban bemutatott koncepcióautó bemutatóján mutatja be szakértelmét.