A Peugeot Kupa dobogósai murván mérik össze a tudásukat

Ötödik szezonjában érkezett el oda a hazai Peugeot 208 Kupa sorozata, hogy murvás versenyen is összemérjék tudásukat a párosok. A veszprémi központú bajnoki futamon több, mint 150 versenykilométert kell teljesítenie a mezőnynek és az autógyilkos szakaszok elriasztották az indulókat. A Kupasorozatban élen szereplő párosok nem engedhetik meg maguknak, hogy minuszoljanak egy másfeles szorzójú futamot és nagy csaták várhatóak nem csak a Peugeot 208 Rally4 Cup Hungary pénzdíjas helyezéseiért, de a 2WD kupa dobogójáért is.

 

Harmadik fordulóján van túl a Peugeot Kupa. A legutóbbi versenyen, a patinás Mecsek Rallye-n is a tavalyi bajnok páros, Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László bizonyult a leggyorsabbnak, ezzel toronymagasan vezetik a bajnokságot.

 

Hangodiék két perc büntetéssel kezdték a futamot és hatalmas menetelés végén az utolsó előtti szakaszon küzdötték fel magukat a dobogó legfelső fokára. A fiatal, tavaly érettségizett versenyző korábban a rallycross szakágban jeleskedett, az ott megszerzett tapasztalatokat szeretné kamatoztatni a murvás Veszprém Rallye-n.

„Ezt a murvás versenyt vártam a legjobban, szerintem ez az igazi rali! Sajnálom, hogy most ezen a futamon kevesebb az induló, de szerencsére a 2WD mezőnybe érkeztek rutinos pilóták, akikkel jó lesz összemérni magunkat.”

 

Trencsényi Vince Szegedi Mátéval szerepel a Kupában. Vince folyamatosan gyorsul, de még nem sikerült a tavalyi bajnokot legyőznie. Talán neki van a legnagyobb rutinja ezeken a pályákon és a bajnokságban elfoglalt második helyük is okot ad arra, hogy bízzanak egy jó szereplésben.

 

Berta László újoncként nagyon jól szerepel a sorozatban. Császár László navigátorával a harmadik helyről várják a folytatást.

„Vakrandira megyünk Veszprémbe! Semmilyen korábbi murvás tapasztalatom sincsen, nem hogy a Peugeot 208 Rally4-gyel, hanem semmilyen versenyautóval sem… Mentünk pár kört a nyirádi pályán, ami arra volt jó, hogy a murva gumival barátkozzak kicsit és megyünk pár kört a hivatalos teszten. Sokat szaunáztam az elmúlt időben, próbáltam felkészülni, meglátjuk hova jutunk.”

 

A verseny nehézségét jellemzi, hogy amíg az aszfaltos futamokon 10 darab gumiabroncs használható a kétkerék-hajtású autókon, a Veszprém Rallye-n felhasználható gumik számát 12-re emelték. A megfelelő PIRELLI gumik kiválasztásában most is az indulók segítségére áll a sokszoros magyar abszolút ralibajnok, ifj. Tóth János.

 

Kánikula várható a hétvégén, ennek megfelelően nagyon fontos lesz a versenyzők részére a megfelelő hidratálás. A Veszprém Aréna parkolójában  a Peugeot Kupa sátrainál folyamatosan tudják majd pótolni a párosok a hiányzó vízmennyiséget.

 

A 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye hivatalos programja csütörtökön a pályabejárással indul. A párosok maximum négy alkalommal tudnak áthaladni a szakaszokon. Pénteken zajlik a versenyautók technikai átvétele és szombaton kezdődik maga a verseny.

 

Az első versenynap 4 murvás gyorsasági szakasza után Székesfehérvár fő utcáját zárják le a mezőny számára, ahol egy úgynevezett SuperSpecial szakaszon autózhatnak. Ennek a szakasznak az érdekessége, hogy nem számít bele a verseny értékelésébe.

 

A második versenynap három különböző szakaszt kell teljesíteni, majd a Veszprém Arénánál található szervizben fél órás felkészítés után újra a délelőtti három szakasz kerül terítékre. A célban most is pénzdíjaknak örülhetnek a Peugeot 208 Rally4 Cup legjobbjai.

 

Peugeot Kupa hivatalos állása a harmadik futam után :

1.      Hangodi Bendegúz                    Bunkoczi László                    Prestige Motorsport Kft.                                         48 pont

2.      Trencsényi Vince                      Szegedi Máté                         Extrém Sport Team Kft.                                       26,4 pont

3.      Berta László                              Császár László                      PSZA Motorsport Egyesület                                  25 pont

4.      Vogel Adrienn                           Maricsek Miklós                     Roger Racing Kft.                                                  18 pont

5.      Vida Péter                                  Bárdos Péter                         Borsod Race Media Kft.                                      11,8 pont

6.      Csoma András                          Radó István                           Vestin Vintage Kft.                                                   5 pont

7.      Viszló Csaba                             Szilassy Arnold                      Kole Media Center Kft.                                             5 pont