Az új Opel Grandland: az Opel „zöldsége”.

  • Csúcskategóriás elektromos SUV: akár csaknem 700 kilométer (WLTP 1 ) autonómia megtétele, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül, Opel Grandland Electricvel, az akkumulátorok a körkörös gazdaság része
  • Fenntartható, praktikus, kényelmes: újrahasznosított anyagokból készült szövetek az ülésekhez, ajtólapokhoz és műszerfalhoz
  • A dizájn találkozik a fenntarthatósággal: modellnév dombornyomással a csomagtérajtóban, karosszéria krómelemek nélkül

 

Merész, tiszta és lélegzetelállító: az új Opel Grandland bemutatja, mit ért a márka „német energia” alatt. A csúcskategóriás SUV stílusos dizájnnal és innovatív megoldásokkal rendelkezik, a funkcionalitás tekintetében a lényegre összpontosít, és minden motoros változatban fel van villamosítva. Az új Opel Grandland az elegáns megjelenést praktikus részletekkel és számos olyan funkcióval ötvözi, amelyek csökkentik a szénlábnyomot. Ezek közé tartozik a helyi zéró emissziós vezetés újrahasznosítható és javítható akkumulátorokkal, valamint az újrahasznosított anyagok használata a belső térben és a krómelemek hiánya a karosszérián. Az új jövevény tehát az „Opel által gyártott zöldítés” gyakorlati jelentését képviseli.

Elegáns és fenntartható design: letisztult vonalak, krómelemek nélkül

Az új Opel Grandland külseje precedenst teremt. Az Opel Grandland az első sorozatmodell, amely a megvilágított Opel „Blitz” emblémával rendelkezik, és ezt, valamint az innovatív „Edge Light” technológiát integrálja az új Vizor 3D-be. A világítás csak energiahatékony LED-es fényszórókat használ, egészen az iparágvezető Intelli-Lux HD LED-mátrix fényszórókig.

Az Opel Grandland hátulnézete a stílust a fenntarthatósággal is ötvözi. A vásárlók először látnak megvilágított OPEL feliratokat, miközben a GRANDLAND modellnév már nem krómozott betűkkel jelenik meg, hanem a csomagtérajtó közepén van domborítva – ez csak egy példa arra, hogy az Opel miként mellőzte a krómozást a Grandland karosszériájában.

Praktikus, kényelmes, fenntartható: újrahasznosított anyagok a belső térben

A fejlesztés során a tervezők és mérnökök minden részletre odafigyeltek, hogy fenntartható megoldásokat találjanak a szénlábnyom csökkentésére, és egyúttal jövőorientált, vonzó és kényelmes SUV-t vigyenek az utakra. Az új Opel Grandland utasterét úgy tervezték, hogy fenntartható legyen. Az alapfelszereltségű Intelli-Seats, amelynek mélyedése az üléspárna közepén fut, hogy csökkentse a farokcsontra nehezedő nyomást, nyugodt vezetési élményt nyújt. Nemcsak rendkívül kényelmesre tervezték, hanem fenntartható gyártásúak is. Az Opel „Greenovation” megközelítéséhez híven a szövetek 100%-a újrahasznosított anyagokból készül. Ez vonatkozik az ülésekre, valamint az ajtólapokra, a műszerfalra és a középkonzolra. Három díszítés is vegán lesz, az Alcantara borítás pedig szintén 50%-ban újrahasznosított anyagokon fog alapulni.

Az új Opel Grandland fejlesztői azonban továbbra sem voltak elégedettek. Nagy jelentőséget tulajdonítottak nemcsak annak, hogy újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból jól látható alkatrészeket és alkatrészeket készítsenek, hanem a szem elől rejtett alkatrészeket is. Például az Opel Grandland újrahasznosított alumíniumból és acélból készül, újrahasznosított tartalommal. Ezenkívül az Opel Grandland több mint 40 polimer alkatrészt tartalmaz, amelyek akár 80%-ban „zöld” anyagokból készülnek. Az Opel Grandland tömegének összesen több mint 500 kilogrammja újrahasznosított és megújuló nyersanyagokból áll.

Csökkentett CO 2 -kibocsátás : az új Opel Grandland minden motorváltozatban villamosított

Az Opel a „zöldépítés” megközelítést is figyelembe veszi a motorok esetében: minden Opel Grandland villamosított – hibridként 48 voltos technológiával, teljesen elektromosként vagy később plug-in hibridként is – és így csökkenti a CO 2 -kibocsátást . Ezt az STLA közepes platform teszi lehetővé, amelyet kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez terveztek, és először használtak egy Opelben az új Grandlanddal. Az architektúra akár 98 kWh akkumulátorkapacitású lemerült akkumulátorcsomagot is képes integrálni. Ily módon a jövőben az új Opel Grandland Electric akár csaknem 700 kilométeres hatótávolságot is tud majd megtenni helyi károsanyag-kibocsátás nélkül (a WLTP 1-es ciklusban előírt vezetés ). Az alapkivitelben szállított, nagy hatásfokú hőszivattyú pozitív hatással van az autonómiára a hőmérséklet csökkenésekor.

A szénlábnyom minimalizálásának másik tényezője maguk az akkumulátorok. Részei az Opel által támogatott, erőforrás-takarékos körforgásos gazdaságnak, amely az úgynevezett négy „R-n” alapul: javítás, újragyártás, újrahasználat és újrahasznosítás. Ennek lehetővé tétele érdekében az új Opel Grandland eisenachi gyártási telephelyén egy „Akkumulátorboltot” hoztak létre.