Litván eletromos autoveseny közúton !

Vitoldas Milius és Aidas Bubinas, a 100% -ban elektromos PEUGEOT e-208-at vezetve, a leggyorsabbak voltak az „Ignitis ON: Fedezze fel Litvániát” versenyen, „akkumulátor kapacitása 50 kWh-ig” kategóriában. ”. A sofőrök magabiztos vezetése és az autó hatékonysága lehetővé tette ezt a kiváló eredményt.

Indulás előtt minden sofőr megkapta a különféle érdekes helyek listáját Litvániában. Minden csapat saját útvonalat készített, azzal a kötelezettséggel, hogy ezen helyek legalább hármon át kell haladni. A PEUGEOT e-208 csapatnak és az azonos kategóriába tartozó versenyzőknek legalább 300 kilométernyi úton kellett megtenniük Vilniusatól Druskininkaiig.
Vitoldas Milius és Aidas Bubinas tökéletesen kiszámították a távolságot: útvonalukba belefoglaltak két érdekes pontot Ukmergė közelében, aztán Druskininkaibe, és a végül csak a célba érkezés volt hátra, a teljes távolság 305 kilométer.

„Ahogy vártuk, az autó 300 kilométert tudott megtenni megterhelés nélkül. Úgy döntöttünk, hogy meglehetősen gazdaságos vezetést hajtunk végre, és ennek megfelelően választottuk meg a nevezetességeket anélkül, hogy messze haladnánk a főutaktól ”- mondta V. Milius.
A csapat gyakorlatilag a teljes 305 km-es távolságot teljesítette a megengedett legnagyobb sebességgel, kivéve a Vilnius-Ukmergė autópályát, ahol a maximális sebesség 100 km / h volt (a hivatalos sebességkorlátozás 130 km volt) / h). Ez a szakasz volt a legelső a 305 km-es utazásból, így Milius és Bubinas nem akartak kockáztatni, hogy túl hamar felhasználják túl sok akkumulátorkapacitást. Tehát választottak egy optimális sebességet és a megfelelő energiafogyasztást meghozta a győzelmet. Ez az útvonal A PEUGEOT e-208.nak 305 km-t jelentett és ezt 3 óra 59 perc alatt tejesítették de a második csak 4 perccel később érkezett meg.