Brixton Crossfire 500 – Első teszt 2020

A Brixton meg merte lépni a következő szintet és bejött, hiszen ez az 500-as, amit beharangoztak megérkezett! Igen, ez a gép ott van a Honda és Yamaha mellett, sőt mondanám inkább felette. Minőségben és tudásban is lekörözi már őket!

Brixton Crossfire 500 – motor és teljesítmény

A Crossfire 500 a büszke jövőt mutatja, hiszen ez a márka új iránya! Reméljük lassan eljön az idő, amikor belép a túramotorok világába is (erre azért még várni kell)! De kis lépésekkel kezdik és az a lépés tényleg ott van, ahol kell lennie! A 486 köbcentis soros kéthengeres, 48 lóerős, 8500 fordulat / perc sebességgel járó motor boldogan duruzsolt alattam amikor a Duna két oldalát bejártuk. 

Királyrét felé indultunk, majd irány Szlovákia, aztán Visegrád! Még az utolsó szabad napokban tudtuk tesztelni, hiszen már másnaptól ki sem léphettünk volna az országból. A 100 km/h-t olyan 4900 fordulatszámon már is elértük s kifejezetten jó érzés volt, ahogyan az egyik kanyarból a másikba „dobtam” a motort. A Bosch ABS kivételesen nem is hallatta a hangját, hiszen fékezni is csak egyszer kellett – akkor megmutatkozott az az ABS. Egy “okos autós” utánfutóval közlekedett, de sajnos az utánfutón nem működött semmi, így 90-ről 0-ra kellett vészfékezni.Teljesen az az érzésem volt, hogy nem állok meg, de megálltunk és még bőven volt hely is – jelesre vizsgázott!

Fogyasztás: több mint 450 km tettünk meg és nekünk 3,9L jött ki. Lehet valamit elszámoltam, de lehet nem is, mivel nem a sebességen volt a hangsúly, hanem az élvezetes dinamikus vezetésen a kanyarba be és ki!

A Brixton 160 km / h végsebességet mond, de ezt sajnos Magyarországon és a környező országokban sem tudtuk kipróbálni, így maradt az élmény vezetés, vagyis a túra, ahol a magyar találmányt próbálhattam ki: a kátyús utat. Csak cikáztam ide-oda, a könnyen kezelhető 500-as pedig tette a dolgát. De ha „véletlenül” egy kátyút nem sikerül kikerülni, akkor azt az a fránya lengéscsillapító korrektül csillapította. Mi kell még?!

Még vannak olyan emberek akik úgy vélik, hogy a Kínai rossz és nem megfelelő a minősége! Na de akkor kérem nézzük meg, kinek milyen telefonja van, és abban milyen alkatrészek. Na ugye, „Made in China” tehát egy felsőkategóriás IPhone is Kínai! Mindenki oda és vissza van érte, akkor ezen logika alapján, amit Ausztriában Krems mellett fejlesztettek ki, de Kínában gyártják, azzal mi a baj? Röviden semmi, hiszen ami nem Kínai, az már hamisítvány !

Röviden ezzel zárnám a rövidke tesztet és reméljük egy tartósabb barátkozás is összejön a Brixton Crossfire 500-as modellel!