Megérkezett az új Tipo és az új Tipo Cross.

A modellcsaládot teljesen átdolgozták. Új dizájnja magával ragadóbb, fiatalosabb és dinamikusabb, élvonalbeli technológiákat vonultat fel, erősebb és környezetbarátabb motorokkal. A modellkínálat egy új crossover változattal, az új Tipo Cross kivitellel is kibővült.

Talán az új Fiat Tipo lesz az egyik legolcsóbb Crossover modell a magyar piacokon.

A Fiat Tipo aktuális szériája még 2016-ban mutatkozott be, és azóta 600.000-nél is több példányt adtak el az Európai piacon. Az új ráncfelvarott típust már a SUV-okra jellemző magasított kivitelben is meg lehet rendelni. Az új Tipo-t könnyen meg lehet majd különböztetni elődjétől hiszen fényezetlen műanyag védőelemeket, alsó védőlemez imitációt, 4 cm-rel megemelt futóművet, egyedi lökhárítót, tetősíneket és nagyobb kerekeket kapott.

A frissítés érintette mind a három karosszériaváltozatot: az ötajtóst, a szedánt és a kombit is. Megkapták az új hűtőmaszkot, amelyen már az új logót láthatjuk. A kerek emblémába írt FIAT helyett már csak a stilizált FIAT felirat látható. A széria új színeket is kapott, mint például a paprika narancs vagy az óceán kék. A felnik 16 és 17 colos méretben lesznek elérhetőek. A LED-es hátsó lámpáknak csak a belső része változott, míg elöl a nappali fény csíkja került felülre.

A beltér is átesett néhány újításon. Jelentős változtatás például a 10,25 colos multimédia érintőképernyő, amelyen az új infotainment rendszer fut. Ezen kívül egy 7 colos digitális műszerfal is helyet kapott az új Fiat Tipo-ban. A fedélzeti rendszerhez egyszerre akár két telefon is kapcsolódhat Bluetooth-on. A középkonzolon módosították a klíma vezérlőpanelét, új kormánykereket raktak az autóba, vezeték nélküli telefontöltő rendelhető előre és ebben a modellben, hátra is tettek USB-csatlakozót.

Lecserélik az 1.4-es motorokat
A ráncfelvarott Fiat Tipo modellek egy új, egyliteres, háromhengeres turbómotort kaptak 100 LE-vel. A 190 Nm-es csúcsnyomaték 1500-as fordulatnál jelentkezik, ami jóval kiemelkedőbb a korábbi értékekhez képest. A WLTP mérései alapján a turbómotor átlagfogyasztása 5,2 l lesz.