VÉGRE A NAGY TESZT: NISSAN JUKE

A Nissan baby crossover második generációja már régóta esedékes, de mégis versenyezhet-e az általa kitalált rendkívül zsúfolt szektorban?

Az új Juke már régóta várat magára, a Nissan mintegy két évvel hosszabbította meg úttörő baby crossoverének élettartamát, mint a legtöbb gyártó. Ez lehetővé tette mások számára, hogy ellopják a reflektorfény egy részét, bár a Juke még mindig rendkívül jól teljesített.

De az új itt van, a Nissan korszerűsíti, de megtartja kompakt crossoverjének jellegzetes megjelenését, amely az új modell egyik legfontosabb fejlesztési pillére.

A dizájnnal együtt, amely a márka szerint a vásárlási döntések mintegy felének kulcsfontosságú mozgatórugója, a Nissan kiemeli az agilis teljesítményt és a fejlett technológiát, valamint azt, hogy szerinte „a gyengeséget erősséggé változtatja” azzal, hogy a kompromittált hátsó utastér és az első generációs autó csomagtartója.

Az új modell 75 mm-rel hosszabb, 35 mm-rel szélesebb, 30 mm-rel magasabb, és a tengelytávja 105 mm-rel hosszabb, mint elődje, ami különösen jelentősen növeli a hátsó helyet, míg a csomagtartó 68 literrel több.

 

Motorilag ez egy egyszerű történet, az induláskor csak egy lehetőség áll rendelkezésre. Ez egy 117 lóerős, 1,0 literes benzinmotor, amelyet hatfokozatú kézi kivitelben vagy hétfokozatú automata váltós.

Minden autó első kerékhajtott. A Nissan szerint az ügyfelek nem követelik meg a dízel használatát ebben a kis crossover-osztályú autóban, azt állítva, hogy egy benzinmotor, plusz a kézi vagy automata sebességváltók képesek kielégíteni a vásárlói vágyak többségét, amit az az állítás is segít, hogy az új autó körülbelül 30% -kal hatékonyabb, mint az általa felváltott.

A felszereltségi szintek legalább nagyobb választási lehetőséget biztosítanak az új Juke számára.

Mindez a Visia-val kezdődik, amely bizonyos dolgokra nézve adódóan gyenge, és csak az ár miatt, nem pedig mint modell. Mégis, minden modell legalább rendelkezik sáv figyelmeztető és közlekedési táblák felismerésére szolgáló biztonsági rendszerrel, valamint a emelkedő indulás segítésé. Az Acenta egy 17 hüvelykes kerék, az Apple CarPlay-vel és Android Auto-val ellátott 8,0 hüvelykes érintőképernyőt, egy hátsó kamerát és a Nissan Connected szolgáltatásait kínálja, míg az itt hajtott N-Connecta fűtött üléseket, navigációt, becsukható tükröket kap, elöl és hátsó parkolásérzékelők, klímaberendezés és színezett hátsó üveg, valamint számos más kényelmi funkció, például az első kartámasz.

A Tekna, amely 19 hüvelykes kerekek, adaptív tempomatot, sávtartó segéd- és felújított audiorendszer, valamint a Tekna +, amely kiegészíti a Pearl Black tető, a lökhárítók és az oldalsó szoknyák kozmetikai frissítéseit. Ez az utóbbi két szint azonban kissé extravagánsnak tűnik, amikor az N-Connecta nagyjából mindent megkövetel, amelyet az üzleti vezetők megkövetelnek.

A Nissan a Juke vezetési élményére összpontosítva részben megtérül, az alváz lenyűgözően összetettnek érzi magát, és az első Juke-tól bőven lépett előre, de a motor kevésbé lenyűgöző. A hasonló teljesítményadatokkal rendelkező rivális modellek kicsit nehezebben veszi fel a fonalat, bár kisebb kényszerítés esetén már teljesen megfelelő. A kormány is kissé túl könnyű azokhoz az alkalmakhoz, amikor az autót erősebben kell nyomni. Az általános menetminőség jó, a kényelem szintjére nem lehet panasz, a futómű fejlesztése javította a vezetés élvezetét.

A praktikusság fokozása középpontjában sikeresebb, a hátsó utastér sokkal jobb a hátsó tér tér 58 mm-rel, a hátsó fejtér pedig 11 mm-rel nagyobb, a csomagtartó pedig sokkal hasznosabbnak tűnik, mint a számok sugallják. A felhasználóbarát felosztás segít -szint elrendezése. 20% -kal több az előző Juke-nál, 422 literrel, és elég nagy ahhoz, hogy a lehető legtöbb csomagod tudjuk bedobálni.

Elöl van néhány kisebb használhatósági panasz, például a kartámasz nem csúszik előre a kényelem növelése érdekében, míg az ajtótartók kicsik és a tárolási hely csak ésszerű.  de összegségében élhető, sőt inkább őt választanám a versenytársak közül