Itt a Lotus hol a Lotus

Az Emira új, könnyű alumínium vázra lett kifejlesztve, amely a Lotus úttörő technológiája, és amely továbbra is a vállalat sportautó DNS-ének szerves része.

A V6 First Edition motorja a sokak által kedvelt és Lotus által kidolgozott 3,5 literes kompresszoros V6-os motor, amely a két ülés mögött középen van elhelyezve. A 400 lóerős teljesítményt hatfokozatú kézi sebességváltóval látták el, látható sebességváltóval és hidraulikus szervokormánnyal.

Az autó 20 colos ultrakönnyű V-küllős kovácsolt könnyűfém keréktárcsákon közlekedik. Gyémánt csiszolásúak, hogy prémium kéttónusú felületet hozzanak létre, bár ezüst vagy fényes fekete változat is elérhető ingyenesen. A márkás féknyergekkel ellátott, kétrészes féktárcsák a First Edition specifikációjának részét képezik, plusz a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS).

A First Edition hat élénk fényezési szín egyikében kapható: Seneca Blue, amely az autó júliusi bemutatásakor volt látható, valamint Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey és Nimbus Grey.

A külső részletek közé tartozik a körös-körül LED-es lámpák, a titán kipufogó-kipufogó, a fűthető, elektromosan behajtható külső tükrök és a hátsó parkolóérzékelők. A Lower Black Pack alapfelszereltség, ami azt jelenti, hogy az első lökhárító léglapátjai, az első elosztó, az oldalsó küszöbök és a hátsó diffúzor mind fényes fekete színűek.

Hét belső színválaszték közül választhat, mindegyik felár nélkül elérhető. Piros, fekete, szürke és barna nappa bőr, valamint fekete Alcantara, piros, sárga vagy szürke varrással. A szatén króm díszítőelemek, a fehér belső hangulatvilágítás és a Lotus márkájú küszöblapok teszik teljessé a prémium megjelenést.

Az ülések 12 irányban állíthatóak, és két, a külső tükrökkel összekapcsolt memória-beállítással rendelkeznek (csak a vezetőülésnél). Klímaszabályozás, sebességtartó automatika, kulcsnélküli indítás és választható vezetési módok egyaránt megtalálhatók.

Az Apple CarPlay és az Android Auto integrálva van az Emira V6 First Edition-be, amelyet Bluetooth és USB/12v aljzatok támogatnak. A 10 csatornás/340 W-os prémium audiorendszert a neves brit KEF márkával együttműködésben fejlesztették ki, és DAB digitális rádiót is tartalmaz.

Minden funkció egy 10,25 hüvelykes, központilag elhelyezett érintőképernyőn keresztül érhető el, a vezető visszajelzése pedig a többfunkciós kormánykerék előtti 12,3 hüvelykes TFT műszercsoporton keresztül érhető el.

Az autóban alapfelszereltségként három további opciós csomag található, így összesen négy. A Drivers Pack segítségével az ügyfelek választhatnak Tour vagy Sport felfüggesztés Goodyear Eagle F1 Supersport abroncsokkal, vagy Sport felfüggesztés Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal.

A Design Pack biztonsági üveggel, sportpedálokkal, fekete Alcantara tetőborítással, valamint fekete, piros, sárga vagy ezüst színű féknyergek választékával rendelkezik. A Lotus márkájú lábvédő szőnyegeket is tartalmazza. A Convenience Pack elülső parkolószenzorokkal, hátsó tolatókamerával, esőérzékelős ablaktörlőkkel, aerolapátokkal, automatikusan elsötétülő tükrökkel és hátsó csomagmegőrző hálóval rendelkezik.

A felár ellenében elérhető opciók közé tartozik a hatfokozatú automata sebességváltó kapcsolófülekkel és a Black Pack, amely színezi a tetőt, a korlátokat, a tükrök hátulját, a hátsó Lotus jelvényt és a kipufogó-kipufogót.