CITROËN OLI [all-ë]: radikális, felelősségteljes és optimista megközelítés, mely a márka merész jövőbeli szándékait vetíti előre

LENDÜLET

A Citroën ‘oli’ [all-ë] egy intelligens ötleteket felvonultató meghökkentő koncepció, mely megkérdőjelezi a fennálló helyzetet. Egy olyan végcélt képvisel, ahol a tisztán elektromos mobilitás a maga sokoldalúságával és élvezetességével a legkülönfélébb emberek életminőségén képes javítani.
A Citroën ‘oli’ válaszul a jövő társadalmi és mobilitási kihívásaira – a nehezebb, komplexebb és drágább zéró kibocsátású családi autók gyártására irányuló trend ellenében ki meri mondani, hogy „elég”.

Az innovatív Amira épülő koncepció meggyőző módon teszi a mobilitást örömtelivé, megfizethetővé, felelősségteljessé és sokoldalúvá.

AMBÍCIÓ

A kisebb súly és a kevésbé bonyolult felépítés, az újrahasznosított és újrahasznosítható alapanyagok, valamint a megfizethetőség, a tartósság és a hosszú élettartam révén az oli „best-in-class” életciklus-értékelésre (LCA) törekszik.
A „kerekeken guruló labor” optimista hozzáállásával a jövőbe látó intelligens ötletek tárháza.

1000 kg körüli céltömeg, 400 km hatótávolság, maximális hatékonyságot és 10 kWh/100 km fogyasztást biztosító 110 km/h végsebesség, 23 perc alatt 20%-ról 80%-os töltésszint.
Új megközelítésre ösztönöz a Citroën elektromos járművekkel kapcsolatos ügyfélszolgáltatásokra és a márkával való együttműködésre vonatkozóan.

INVENCIÓ

Az oli nem autó, hanem multifunkcionális eszköz, mely akkor is ugyanolyan hasznos, amikor éppen nem vezetjük.
Egy új életstílus kiszolgálója: intelligens V2G és V2L képességgel rendelkező elektromos eszköz, mely biztosítja a vezetés és az élet élvezetéhez szükséges energiát.

Rendhagyó sziluettje a funkcionalitásnak, a hatékonyságnak és a tartósságnak alárendelt őszinte esztétikai hozzáállást képvisel.
Karakteres személyisége intelligens ipari terméktervezési megközelítést tükröz, mely a sokoldalúságot helyezi előtérbe.

Egyforma első ajtók, hatékony lökhárítók és karosszériavédő elemek, sík panelek és üvegfelületek, könnyű alapanyagok
Újrahasznosított, méhsejt-szerkezetű hullámpapír panelekből készült erős és lapos motorháztető, tető és pick- up plató (amelyekre akár rá is állhatunk)

Egyedi acél/alumínium hibrid keréktárcsák fenntartható és intelligens Goodyear Eagle GO koncepcióabroncsokkal
Tágas, innovatív beltér speciális műszerfallal, „Smartband” HMI kivetítővel és saját eszközre épülő infotainment rendszerrel

Irodai stílusú, hálós háttámlájú kényelmes ülések, mosható padló és könnyű, újrahasznosítható anyagok Körkörös életút több tulajdonossal: a jármű felújítható, korszerűsíthető és újrahasznosított alkatrészekkel javítható.

KÜLDETÉS

Az oli annak a küldetésnek a jelképe, melynek keretében a Citroën a lehető legkisebb környezeti terhelés mellett mindenki számára elérhetővé igyekszik tenni az egyszerű és tisztán elektromos közlekedést, hogy ezzel is javítsa az emberek életminőségét.
A későbbi modelleknél alkalmazandó megújult Citroën-logó és új márkaarculat szimbolikus bevezetése.

Az olin kikísérletezett új ötletek, stíluselemek és belső megoldások visszaköszönnek a majdani szériamodelleken.