Anno 2010: Hyundai I30U

A Hyundai 2007-ben mutatta be az első I betűs modelljét az I30-at. Az I betűs modellek megjelenésével a Hyundai Európai megítélése igen nagymértékben javult. Az I30 volt az első olyan Hyundai modell, amit Európában Cseh országban gyártottak és megkapta a kitűnő 5 csillagos NCAP minősítést is.  A Hyundai folyamatosan emelte a piaci részesedését és elérkezettnek látta az időt hogy egy ráncfelvarrást hajtson végre a modelljein. 2010 Márciusában megérkezett az első ránc felvarrott I30-as modellek amiket már I30U-nak kereszteltek el. Az új modell megkapta a márkára mára már jellemzővé vált  hűtőmaszkot és a hatszögletű első légbeömlőt, illetve tisztább üzeműek lettek a motorok és kifinomultabbak a hajtásláncok. Ezekkel a tisztább üzemű motorokkal a Hyundai közelebb került ahhoz a céljához hogy ők legyenek a  világ leginkább környezet tudatos és a legkisebb környezeti terhelésű márkája.

Az I30U négyféle erőforrással  egy 1396ccm-es 109 lóerős és egy 1591ccm-es 126 lóerős benzines illetve kétféle 1582ccm diesel erőforrással rendelhetőek 90 és 126 lóerős változatban. A hajtás egy 5 fokozatú kézi és egy 4 fokozatú automata válton keresztül juttathatjuk el az első kerekekhez. A futóműve és a fékek nem nyújtanak túl nagy meglepetést az irányíthatóság átlagos, semmilyen sportos élményre nem csábítja az embert.

A legnagyobb meglepetése az autónak az hogy a modellfrissítés során a beltérhez egyáltalán nem nyúltak hozzá. Az első ülések ülőlapjai sajnos még mindig rövidek ezen azért a mérnökök változtathattak volna. A hátsó sorban viszont nagyon kényelmesen lehet utazni  bőven fej és lábtér is igaz hogy ez utóbbi a csomagtartóból veszi el a helyett. A csomagtartó mérete 415 liter ami a kategóriájában az egyik legrosszabbnak számít. Háromféle felszereltségi szinten árult modellből a legjobban felszerelt Comfort modellben szinte minden extrát megtalálunk ami ebben a kategóriában megszokott.

Az új Hyundai I30U a külsejét tekintve az elődjéhez képest sajnos szinte semmit sem változott. Amiben viszont nagyon jó lett az az 5 év kilométer korlátozás nélküli garancia és asszisztencia szolgáltatás. Ebben mindenképpen a kategória társak előtt van már.

[Best_Wordpress_Gallery id=”123″ gal_title=”Anno 2010: Hyundai I30U”]