Az Ocean Cleanup, a Kia globális partnere 55 tonna műanyaghulladékot gyűjtött össze az óceánokból

  • Az Ocean Cleanup, a Kia globális partnere figyelemre méltó eredményt ért el az óceáni hulladék eltávolítási üzletágában
  • 55 tonna hulladékot szállítottak a kanadai Vancouver-szigeti Victoria-ba
  • Minden összegyűjtött anyagot újrahasznosítanak; a Kia és a The Ocean Cleanup több éves együttműködésének részeként az összegyűjtött összeg egy részét a jövőbeni Kia modelleken használják fel.
  • Az Ocean Cleanup 002 rendszere összegyűjtötte a hatalmas mennyiségű műanyag hulladékot a Great Pacific Garbage Patch-ről (GPGP), a Csendes-óceánon található 1,6 millió négyzetkilométernyi lebegő hulladékból.
  • Az Ocean Cleanup bejelentette a System 03, valaha volt legnagyobb kibővítését annak a folyamatban lévő küldetésnek a részeként, hogy 2040-ig eltávolítsák az óceánban lebegő műanyagok 90 százalékát
  • A kezdeményezés összhangban van a Kia azon törekvésével, hogy fenntartható mobilitási megoldások szolgáltatójává váljon
  • A Kia továbbra is azon a célon dolgozik, hogy 2030-ra 20%-ra növelje az újrahasznosított műanyagokból származó anyagok felhasználását, és 2045-re elérje a szén-dioxid-semlegességet.
  • Videó a műanyag óceánokban való rekord visszanyeréséről

A Kia azt tervezi, hogy a közelmúltban a Csendes-óceánból nyert 55 tonnás rakományból újrahasznosított műanyagból készült alkatrészeket mutat be a közelgő elektromos modelljeibe. Rekordmennyiségű műanyagot nyert vissza a Kia globális partnere AzOcean Cleanup egy hétéves globális partnerség következő szakasza, amelyről 2022 áprilisában állapodtak meg a Kia fenntartható mobilitási megoldások vezető szolgáltatójává történő átalakulásának részeként.

Az Ocean Cleanup, egy nemzetközi non-profit projekt, amelynek célja, hogy megszabadítsa az óceánokat a műanyagoktól, a műanyagtermést a kanadai Vancouver-szigeti Victoria államba szállította. Az Ocean Cleanup innovatív System 002 extrakciós technológiája ezt a rekordmennyiséget gyűjtötte össze és távolította el a Csendes-óceánból, miután hosszú utat tett meg a Great Pacific Garbage Patch (GPGP) területén. A GPGP a világ legnagyobb lebegő hulladékterülete, és a becslések szerint 1,6 millió négyzetkilométernyi területet fed le, ami Franciaország területének háromszorosa.

A tengerben visszanyert anyagok újrahasznosítási szakasza hamarosan megkezdődik, és ezek egy részét a Kia fogja felhasználni jövőbeli modelljeihez. Ez a politika összhangban van a Kia azon elkötelezettségével, hogy fenntartható mobilitási megoldásokat kínáljon, amelyek mérhető hatást gyakorolnak a fenntarthatóság széles körű elérésére.

A Kia már több mint 30 fenntartható megoldást vezetett be sikeresen különböző termékterületeken, beleértve az újrahasznosított PET-et használó szöveteket és szőnyegeket, a bioalapú alternatív bőrt és a BTX-mentes festékeket*. Az EV9, a nagy, 7 üléses, teljesen elektromos zászlóshajó SUV esetében az újrahasznosított hulladékból nyert anyagokat, köztük az óceánból visszagyűjtött halászhálókat használták a jármű padlószőnyegeinek elkészítéséhez. Az EV9 konstrukciójában az újrahasznosított műanyagból és bio eredetű ökológiai anyagokból készült alkatrészek összesen mintegy 34 kg-ot nyomnak.

Ennek a mérföldkőnek az elérése nyomán a The Ocean Cleanup bejelentette az új System 03 technológia bevezetését. A System 002 méreténél csaknem háromszorosa, a System 03 képes még nagyobb mennyiségű műanyag befogására alacsonyabb kilogrammonkénti költséggel. alapon egész évben. A 03-as rendszer kifinomultabb környezeti felügyeleti és biztonsági technológiákat is tartalmaz, beleértve a tengeri állatok védelmére bevezetett új tengeri állatok biztonsági nyílást. Ez a léptéknövekedés jelenti a The Ocean Cleanup projekt következő szakaszát, amelynek célja, hogy 2040-re eltávolítsák az óceánokból az úszó műanyagok 90%-át.

A Kia továbbra is szilárdan elkötelezett a fenntartható bolygó és a jövő generációinak jóléte mellett. Ez a stratégia magában foglalja a The Ocean Cleanup folyamatos és növekvő támogatását a Kia logó és a System 03 legénysége által viselt összes öltönyen megjelenő színek révén.

Charles Ryu, a Kia Corp. Globális Márka- és CX Divíziójának vezető alelnöke és vezetője így nyilatkozott: „Az Ocean Cleanup rekordméretű újrahasznosítási célú műanyaggyűjteménye konkrét jele annak, hogy a technológia hogyan tud fenntartható megoldásokat kínálni nagy léptékben. A Kia és a The Ocean Cleanup együttműködése a márka elkötelezettségét jelzi, hogy pozitív hatással van a társadalomra. Az ehhez hasonló kezdeményezések tökéletesen összhangban vannak a Kia átállásával a fenntartható mobilitási megoldások szolgáltatójának új dimenziójára, valamint Plan S stratégiánkkal, amelyen keresztül a felhasználói igényeket kielégítjük, ugyanakkor felelős vállalatként védjük a környezetet.”

Nisha Bakker, a The Ocean Cleanup partnerségi igazgatója a következőket mondta: „Ez a lemezgyűjtemény lezárja a The Ocean Cleanup System 002-es korszakát, és tökéletes terepet teremt a System 03 elindításához. Lépésről lépésre haladunk, és meg vagyunk győződve arról, hogy a System 03 képviseli az óceántisztítási üzletágunk legköltséghatékonyabb növekedéséhez és bővítéséhez szükséges rendszerméret. A System 03 mellett egy olyan rendszerflotta bevezetését tervezzük, amelyek együttesen képesek lesznek 5 évente eltávolítani a GPGP 50%-át. De egyedül nem tudjuk megcsinálni. Az elkötelezett és nagyra becsült partnerek, különösen globális partnerünk, a Kia továbbra is elengedhetetlenek a The Ocean Cleanup számára a műanyagmentes óceánok ambiciózus céljának eléréséhez.”

*BTX (benzol, toluol, xilol)

Az óceántisztítás
Az Ocean Cleanup egy nemzetközi non-profit projekt, amely innovatív technológiákat fejleszt és használ az óceánok műanyagtól való megszabadítására. Ezt a célkitűzést kétirányú megközelítés alapján fogadták el: a folyókból származó hulladékáramlás megfékezése és az óceánokban már felgyülemlett hulladék összegyűjtése. Az Ocean Cleanup nagyméretű rendszereket fejleszt és valósít meg a műanyagok hatékony koncentrálására és felkerekítésére az időszakos eltávolításhoz. A tengerekben összegyűjtött mennyiséget a nyilvános DNV (Chain of Custody) szabvány követi nyomon, amely igazolja a visszanyert műanyag nyomon követhetőségét és sértetlenségét az új termékekben való felhasználásra. A folyók beáramlásának megállítására a The Ocean Cleanup kifejlesztett Interceptor™ megoldásokat, amelyek blokkolják és összegyűjtik a műanyagokat, mielőtt azok elérnék a tengert. A Boyan Slat által 2013-ban alapított The Ocean Cleanup ma körülbelül 140 fős multidiszciplináris csapatot alkalmaz. Az alapítvány székhelye a hollandiai Rotterdamban található, és 2023-ban nyitotta meg első helyi irodáját Kuala Lumpurban, Malajziában. További információért látogasson el a theoceancleanup.com , és kövesse a @theoceancleanup oldalt a közösségi médiában.